Care Implant Dentistery / Pedra Silva Architect

اين كلينيك در يكى از مناطق شهر سيدنى واقع شده و يكى از هنرى ترين كلينيك هاى دندانپزشكى محسوب مى شود. اين فضا چالشى را براى بازديد كنندگان به وجود مى آورد و آن اين است كه زيبايى در بيشتر موارد ممكن است به عنوان جنبه اضافى و تزئينى در طراحى وجود داشته باشد ولى در اينجا از زيبايى شناسى براى حل كردن مشكلات و چالش هاى طراحى استفاده شده است. 

در اين پروژه كارفرما خواهان ٢ ورودى مجزا بوده بدون اينكه ارتباط بين اين دو فضا به طور كامل قطع باشد و دسترسى مشتريان به آن ها با مشكل مواجه نشود. در فضاى ورودى كلينيك ستون هاى سازه اى مزاحمى وجود دارند كه گويى خود را به فضا تحميل كرده اند و در اینجا مشكل طراحان چگونه حذف كردن اين ستون ها بود. 

براى حل اين مشكل، اِلمان هاى چوبى خلق شد تا همانند فيلترى بين دو فضاى پذيرش عمل كند. اين اِلمان ها داراى ٢ عملكرد هستند؛ امكان ايجاد ديد فضايى در عين حال جداسازى اين دو فضا و همچنين ناپديد كردن و پوشاندن ستون هاى عظيم بتنى. اين اِلمان ها از تخته چوب هاى معلق كه از سايز باريك شروع شده و به تدريج پهن تر شده و نهايتاً ستون ها را مى پوشاند، تشكيل شده است. 

اين اِلمان ها پاسخگوى مشكل موجود بوده و به يك ويژگى غالب در اين طرح تبديل شده كه بر روى سقف و ديگر اِلمان ها تأثير مى گذارد. 

ورودى عموم در خيابان Archner قرار گرفته و مستقيما به فضاى ورودى و پذيرش راه دارد. فضاى انتظار شامل ٢ سالن مجزا مى باشد كه يكى مخصوص دندانپزشكى و ديگرى جداگانه مخصوص ایمپلنت (dental implant) مى باشد. 

بقيه فضاهاى كلينيك دور تا دور راهروى مركزى شكل گرفته اند كه از فضاى پذيرش شروع شده و تمام عملكردهاى پيچيده كلينيك را به هم متصل مى كند. اتاق هاى آزمايشگاه، بخش های جراحى، فضاى كلينيك و فضاهاى تكنيكى همگى توسط همين راهرو به هم متصل مى شوند. وسط اين راهرو فضایى كاملاً شيشه اى تعبيه شده كه نور طبيعى را به داخل فضا راه مى دهد. در انتهاى كلينيك فضاى جراحى و پروسه هاى تخصصى مربوط به آن جاى داده شده اند. بنا به خواسته پزشكان اين فضا طورى طراحى شده كه پروسه جراحى و امكانات وابسته به آن قابل مشاهده از بيرون باشد تا اين تجربه و دانش به ديگران هم منتقل شود، با قرار دادن اتاق مشاهده در سطح بالاتر با ديوارهاى شيشه اى و دور تا دور اتاق جراحى، اين هدف تحقق يافته است و به دانشجويان و دستياران اين امكان داده مى شود تا فرآيند جراحى را مشاهده كنند. 

به طور خلاصه در اين فضا پروسه پيچيده اى رُخ مى دهد و معماران و طراحان سعى كرده اند تا فضايى متناسب و مطابق با اين عمليات خلق كنند تا اثرى مثبت و به ياد ماندنى بر روى مراجعه كنندگان و بيماران كه از اين فضا استفاده مى كنند، بگذارد. 

WhatsApp WhatsApp us