Dental Club

Lucerne, Switzerland

This approach runs through the entire concept for the rooms. An atmospheric density is achieved by using a variety of spatial scenographic works and the resulting contrasting space concepts are composed into a harmonious sequence. The design concept takes something from both classic as well as unconventional elements, which are surprising at first glance. For instance, patients are welcomed in the inviting setting of a club lounge with library, where they can pass their time with an iPad or a book. The “dentaliser” is a central zone with a white, glossy appearance. It functions as a neutralizing space around which the various rooms and activities (x-ray, office, bathroom, etc.) are arranged.

The space in the treatment rooms is defined by a visual horizon. While the lower part is assigned the task of a sterile, white world of a dentist’s work, the ceiling – which naturally is the focus of the patient – offers an open view of a map of the oceans and islands with new lands for continuous discovery and distraction.

Ref. https://www.archdaily.com/401779/dental-club-oos-ag

Call Now

WhatsApp WhatsApp us